Pasta kanapkowa z białej fasoli

Foto Pasta kanapkowa z bialej fasoli 800x666

Składniki:

  • 300 g “Fasoli białej gotowanej całej STAN” wraz z zalewą
  • 1 duża cebula biała
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 3 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • 1 gałązka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Umytą cebulę kroimy w paski, przekładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy i doprawiamy – 1 ząbkiem czosnku,3 listkami laurowymi, szczyptą ziela angielskiego, szczyptą soli i pieprzu. Podsmażamy do uzyskania złotego koloru.
  2. Do kielicha blendera dodajemy 300g ugotowanej “Fasoli białej gotowanej całej STAN” wraz z zalewą, 1 ząbek czosnku, podsmażoną cebulę po ówczesnym wyjęciu liści laurowych, soku z połówki cytryny, łyżka musztardy rosyjskiej, szczypta soli i pieprzu oraz pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko blendujemy przez 2-3 minuty.
  3. Gotową pastę podajemy na pieczywie pszennym lub żytnim wraz z pokrojonym ogórkiem kiszonym, bądź z podpłomykami z odrobina oliwi z chilli.