Naturalna kapusta kiszona to źródło cennych składników odżywczych, potrzebnych na każdym etapie życia. Jednak przede wszystkim naturalna kapusta kiszona to źródło bogactwa smaku i intensywności. Kapusta została przygotowana z polskiej kapusty białej i niewielkiej ilości soli. Kapusta jest poszatkowana na cienkie paski, ułatwiając jej wykorzystanie do surówek, zup i dań. Kapusta kiszona została zapakowana w wygodne w użytkowanie opakowanie – woreczek foliowy. Warto również podkreślić fakt, że kapusta kiszona jest nie tylko bardzo zdrowa i obfitująca w naturalną witaminę C, ale mało kaloryczna. W 100 gramach produktu znajduje się tylko 20 kcal! Kapusta kiszona jest zatem ciekawą alternatywą dla niezdrowych przekąsek, po które sięgamy gdy chcemy coś podjeść między posiłkami. To również nieodzowna baza do przygotowania wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej: żupy kapuśniaku, bigosu, łazanek czy smacznych i zdrowych surówek podawanych do drugiego dania. Po kapustę kiszoną warto sięgać przez cały rok, a szczególnie w okresie, w którym najbardziej jesteśmy narażeni na spadek odporności.
wartość energetyczna: 82kj/20 kcal Tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g, Węglowodany: 2,5g w tym cukry <0,5g, Błonnik: 2,8g, Białko :1,1g, Sól 2,1g